Adó 1%

Világzene a Part Rádióban

Világzenei műsor a Part Rádióban és mindenféle világzenei hír, ajánló.

Témák

Part magazin feed

Nincs megjeleníthető elem

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Licenc


2008.08.24. 21:32 torosziget

Vidor fesztivál nagy nevekkel

Nyíregyháza, 2008. aug 29 - szept 6.

Nyíregyházán a Vidor fesztivál idén is húzós nevekkel jelentkezik a világzene élvonalából. A tavaly még a suta Happy Art Festival névre hallgató Vidor feszten idén fellép Al di Meola, az ő gitárjával és négytagú együttesével. A világ egyik legjobb gitárosának tartott Meola a hírek szerint saját szervezények mellett a tangólegenda Astor Piazzolla számait is játssza majd.
Habib Koité, a Maliból származó gitáros teljesen más stílusban tolja, de nekem nagyon bejön ez a fajta nyugat-afrikai zene.
A Ska Cubano-t, aki nem ismeri, az következtessen a névből és akkor a stílus is megvan, meg az is, hogy pörgős hepi koncertre lehet számítani.
Lesz még az Amsterdam Klezmer Band, az ifjú portugál fado-énekesnő Ana Moura, a korzikai Zamballarana, az orosz Terem Quartet, és a kurd származású Sivan Perwer.
De ne feledkezzünk meg a magyar felhozatalról sem, mert az is nagyon szép. Fellép a nemrég nemzetközileg nagyon kitüntetett Muzsikás, a szebb napokat is megélt Ghymes, Méta, Nikola Parov, Zuboly, Szalóki Ági és, és, és...

Amúgy a fesztivál nem csak a világzenéről szól, hanem a vidámságról is és ennek jegyében lesznek színházi előadások, dumaszínház, kiállítások (Szurcsik József!) és még rengeteg programba Nyíregyen és a megye különböző télépülésein.

És minden este világzenei parti dj Kokalo-val.

Sok-sok részlet olvasható a feszt honlapján: Vidor Fesztivál > 

Szólj hozzá!

Címkék: program


A bejegyzés trackback címe:

https://torosziget.blog.hu/api/trackback/id/tr57630986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása