Adó 1%

Világzene a Part Rádióban

Világzenei műsor a Part Rádióban és mindenféle világzenei hír, ajánló.

Témák

Part magazin feed

Nincs megjeleníthető elem

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Licenc


2008.11.02. 23:37 torosziget

Népzenei műsor a Kossuth Rádióban vasárnaponként

Bevallom, hogy nem vagyok a Kossuth Rádió nagy rajongója, de azért hadd ajánljam most az MR1 egyik vasárnaponként jelentkező adásat. A Népzene határok nélkül című műsorba belehallgattam párszor és így bátran ajánlom azoknak, akik a többé-kevésbé autentikus nép- és világzenét kedvelik.
A műsort többek között Éri Péter (Muzsikás) és Vida Antal (Tordas Rádió) szerkeszti, ami mutatja, hogy a magyar népzene az alap és ezt egészítik ki különböző népek zenéi. (Mostanában volt pl. finnugor kötődésű és ír zenei műsor is.)

Ahogy a műsor leírása is mutatja: "A műsor gerincét a magyarság népzenéje; énekes- és hangszeres hagyományaink adják, megszólal világzene, melyben az etnikus zene különféle más zenei elemekkel is ötvöződik, valamint a világ népeinek hagyományos népzenéje."

A műsornak pedig jó a szerkesztése, a felhozatala és nekem a nyugodt hangnem is bejön. Szóval, ha úgy gondoljátok, akkor hallgassatok bele élőben vagy neten.

Népzene határok nélkül
Adás: vasárnap 13.05-14.00, ismétlés hétfőn: 23.05-24.00

Itt lehet az archívumban kutakodni >  

Szólj hozzá!

Címkék: zene


A bejegyzés trackback címe:

https://torosziget.blog.hu/api/trackback/id/tr13746559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása