Adó 1%

Világzene a Part Rádióban

Világzenei műsor a Part Rádióban és mindenféle világzenei hír, ajánló.

Témák

Part magazin feed

Nincs megjeleníthető elem

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Licenc


2008.12.06. 00:33 torosziget

CimbaliBand - új album

A világzenei műsoromban már játszottam a CimbaliBand együttes TransBalkan Express c. albumáról, de a közeljövőben tuti, hogy be fog csúszni egy-két szám az új albumukról is.

Most decemberben jelent meg a Fonó gondozásában a magyar csapat új albuma, a Feketetó. Az album az erdélyi Feketetó nevű falu nagy vásárát idézi meg - amilyen sokszínű a vásár, olyan sokszínű az album is. Lehet tehát szemezgetni a portékák között.

A nyáron Egerben is járt együttes amúgy kezd befutni a világzene terén, amit az is mutat, hogy a neves Rough Guide egyik válogatására is felkerültek nemrég. De a lényeg nem is ez...

És álljon itt még egy kis idézet a sajtóanyagból:

"Erdély nyugati részén, Kalotaszeg határán, egy kies kis faluban, Feketetón (Negreni) tartják már több mint kétszáz éve minden októberben a vidék legnagyobb kirakodóvásárát. A három napos forgatagban a hagyományos állatvásártól kezdve a falusi kézműves portékákon át az ócskás műkincsekig minden megtalálható. Mázas cserepek, szőttesek, varrottasok, gyönyörű, kézzel faragott fakanalak, fűszertartók, fazekak és teknők, kínai nejlon-ingek, használt mobiltelefonok és arannyal futtatott ortodox ikonok sorakoznak végtelen sorban.
Román, magyar, cigány, szerb, bolgár, német és angol szavak kavarognak, egy valamit mégis mindenki megért e bábeli zűrzavarból: a muzsika hangját. Talákozhatunk itt munténiai harmonikással, magyar hegedűssel, székely tárogatóssal, bihari tölcséres hegedűssel, sőt a szerb kólódallamok sem ritkák errefelé.
A CimbaliBand második lemeze ezt a forgatagos vásári hangulatot idézi meg a maga sajátos stílusában, ami éppen olyan, mint a feketetói vásár."

Cimbaliband >   Myspace oldaluk > 

Várható következő egri koncertjük 2009. május 2-án lesz. Persze egy boros rendezvényhez kapcsolódóan.

Szólj hozzá!

Címkék: zene


A bejegyzés trackback címe:

https://torosziget.blog.hu/api/trackback/id/tr44806978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása